Termo  samolepilne etikete na kolutu se pogosto uporabljajo v industriji, logistiki in na drugih področjih, kjer obstojnost nalepk ni tako pomembna. Termo papir ima zgornji premaz, ki je občutljiv na temperaturo in omogoča t.i. direktno termalno tiskanje pri katerem se ne uporablja folije oz. ribonov.

Kaj je to termalni tisk in kdaj je to primerna tehnologija za tisk?

Termalni ali termo tisk je tehnologija tiskanja pri kateri je termalna glava tiskalnika v neposrednem stiku s termalnim papirjem. Nalepke so zaradi zgornjega premaza občutljive na svetlobo , drobni termo elementi v glavi tiskalnika se segrevajo in na termo papirju puščajo odtis.

Termo nalepke v roli niso obstojne na sončno svetlobo in visoke temperature, tako, da  ima odtis na papirju relativno kratko življenjsko dobo.

tehnologija termo tiska

  1. Valj (znan tudi kot “Platten roller”)
  2. Tiskalna glava

V naši ponudbi imamo številne dimenzije in oblike termo in termo transfer etiket za vse vrste termo in termo-transfer tiskalnikov. Po vaših specifičnih željah po različnih nestandardnih dimenzijah in predtisku pa nalepke izdelamo tudi po naročilu in jih personaliziramo.

  • ECO termo nalepke z navadnim lepilom 

logistična etiketa nalepka

ECO nalepke so v  primerjavi z ostalimi navadnimi termalnimi nalepkami  bolj gladke in tako podaljšajo življensko dobo tiskalnih glav. Nalepke z navadnim lepilom so namenjene za lepljenje na zelo različne izdelke (nalepke uporabljene v logistikideklaracije za izdelke, nalepke za kratkotrajno označevanje izdelkov v trgovini )

  • Termo TOP nalepke z navadnim lepilm

etiketa nalepka za označevanje sadja in zelenjave

Samolepilna termo top nalepka,  so predvsem bolj odporne na zunanje vplive, ki povzročajo bledenje termo zapisa in so istočasno prijazne do tiskalne glave v tiskalniku. Razlog je v dvojnem  zaščitnem premazu –  na zgornji in spodnji strani (Top coat in Back coat).

Nalepke na kolutu TERMO TOP se uporabljajo kot  logistične nalepke, deklaracije, nalepke za označevanje proizvodov, lepljenje na proizvode ali embalažo, ki po svoji sestavi vsebujejo tako imenovana mehčala.  Uporabljajo se povsod kjer je manj čisto okolje zaradi narave dela (npr. skladišča).

  • Nalepke z odlepljivim lepilom

etiketa nalepka za označevanje sadik

ECO termo nalepke v roli  in TOP termo nalepke v roli lahko naročite tudi z odlepljivim lepilom. Vsebujejo kompaktno odlepljivo lepilo, ki se v celoti odstrani skupaj z nalepko. Na površini kjer je bila samolepilna etiketa nalepljena ni vidnih sledi lepila oz. pri odlepljanju ne pride do poškodb označenega izdelka. Uporabljajo je predvsem na izdelke iz blaga

  • Nalepke odporne na nizke temperature

etiketa nalepka za označevanje v zdravstvu

ECO termo etikete in  TOP  termo etikete so dobavljive   tudi z lepilom odpornim  na nizke temperature (-20, -40, -60 , -80 st.C). Te nalepke so  namenjene predvsem lepljenju na zamrznjene izdelke.  Zaradi posebnih značilnosti tega lepila te od izdelka praviloma ne odstopijo.

Za več informacij nam pošljite E-mail, pokličite na 01-256-24-99 ali pošljite elektronsko povpraševanje.