Termo transfer nalepke

Termo transfer, kaj je to in kdaj ga uporabljati?

Črtna koda se skupaj z ostalimi podatki  najpogosteje natisne neposredno pri uporabniku s pomočjo tako imenovanega termo-transfer tiska. Na prazne ali nalepke transfer tiskalnikom, TTR folije (TTR – thermal transfer ribbon) in prazne (nepotiskane) etikete ustrezne dimenzije ter materiala. Termo transfer tiskalnik  s pomočjo svojega termo elementa segreje in stopi črno prevleko TTR folije, ki se odtisne in prilepi na nalepko oz. etiketo.

Termo transfer tisk

  • Standardne  (Vellum) etikete z  navadno lepilo

_nalepke_etikete_za_tekoci_trak

Nalepke uporabljene v skladišču

Standardne ali t.i. vellum nalepke imajo izredno široko področje uporabe.  Papirnate etikete  s pomočjo termo-tranfer tiskalnika  in  TTR / termo- transfer ribona/folije)  uporabnik natisne sam.

Papirnate nalepke na roli se uporablja največkrat kot logistične ali poštne etikete, etikete za uporabo v skladišču, etikete za deklaracije, etikete za označevanje izdelkov, etikete za deklaracije s črtno kodo.

Prednost standardnih papirnatih nalepk je v tem, da ima osnovna nalepka daljšo življensko kot jo ima termo nalepka, hkrati pa je tisk bolj “prijazen” do tiskalne glave.

Vellum etikete so v istem cenovnem razredu kot termo naleke.

  • Premazane (Chrom) etikete na kolutu  z navadnim lepilom

Polični kartončki

Polični kartončki uporabljeni v trgovinah in veleblagovnicah

Standardne Chrom nalepke so narejene iz visoko kakovostnega pol sijočega (semi gloss) papirja, katerega glavne lastnosti so visoka belina in površinska gladkost. To je predvsem pomembno na mali samolepilni etiketi, na kateri ni veliko prostora, tisk je neporozen in odlično čitljiv. Prav tako je tudi črtna koda odlično čitljiva.

Prednost Chrom nalepk je, da je tekst zaradi zgornjega premaza bolj čitljiv in primeren za izdelke, kjer je

Samolepilne nalepke se uporabljajo kot logistične ali poštne nalepke, skladiščne nalepke, etikete za deklaracije, dolgoročno označevanje, nalepke za deklaracije kombinirane s črtno kodo…

  • Etikete na kolutu z odlepljivim lepilom

odlepljive-etikete-nalepke-kristal-kozarci-krozniki-darila-embalaza

Odlepljive nalepke uporabljene na stekleni posodi

Vellum ali Chrom nalepke je možno naročiti  tudi z odlepljivim lepilom. Odlepljivo lepilo  se v celoti odstrani skupaj z nalepko. Na površini, kjer je bila samolepilna etiketa nalepljena ni vidnih sledi lepila oz. pri odlepljanju ne pride do poškodb izdelka, kjer je bila  etiketa.

  • Etikete  na kolutu odporne na nizke temperature

Nalepke in etikete za nizke temperature

Nalepke odporne na nizke temperature uporabljene v laboratoriju

Vellum ali Chrom papirnate nalepke so dobavljive  tudi z lepilom za nizke temperature (-20, -40, -60 -80 st.C). Etikete so uporabne predvsem, kjer potrebujemo,  da lepilo odlično drži pri nizkih temperaturah oziroma na zamrznjeni embalaži. To je predvsem pomembno pri zamrznjenih živilih, da se ne odtalijo pri označevanju oz. da se nalepke ne odlepijo oz. odstopijo z izdelka.

 

 

 

V naši ponudbi imamo številne dimenzije in oblike termo in termo transfer etiket za vse vrste termalnih tiskalnikov. Na željo naših kupcev jih lahko izdelamo v nestandardni dimenziji, navitju, lahko jih predhodno potiskamo ali kako drugače personaliziramo.

Za več informacij nam pošljite E-mail, pokličite na 01-256-24-99 ali pošljite elektronsko povpraševanje.